06.11.2024 - Sinop'tan Habere Hoş geldiniz

Türk Eğitim-Sen’den zam talebi

Türk Eğitim-Sen’den zam talebi
REKLAM ALANI

Türk Eğitim-Sen Sinop Şubesi Denetleme Kurulu Başkanı Sezgin Demirci; “Sürekli değer kaybeden memur maaşının yeniden değerlemeye alınmasını, Ocak ayından itibaren maaşlara bin TL seyyanen zam yapılmasını ve ayrıca yüzde 3 refah payı eklenmesini istiyoruz” dedi.

Türkiye Kamu-Sen’e bağlı Türk Eğitim-Sen üyeleri Öğretmenlik Meslek Kanunu’nun bir an önce TBMM’ye getirilmesi için Türkiye genelinde olduğu gibi Sinop‘ta da meydanlara inerek basın açıklaması gerçekleştirdi.  

VALİLİK ÖNÜNDE AÇIKLAMAYA İZİN VERİLMEDİ
Türk Eğitim-Sen Sinop Şubesi tarafından valilik binasında bulunan İl Milli Eğitim Müdürlüğü önünde yapılmak istenen eyleme müsaade edilmedi. Bunun üzerine sendika üyeleri Uğur Mumcu Meydanına gelerek basın açıklamasında bulundu.

 Burada konuşan Türk Eğitim-Sen Sinop Şubesi Başkanı Turgay Şen, İl Milli Eğitim Müdürlüğü önünde yapılmak istenen açıklamaya izin verilmemesine tepki gösterdi. Başkan Turgay Şen; “Buna müsaade edilmediği takdirde bir sonraki eylemimizi Valiliğin önünde direnerek yapacağız” dedi. 

Daha sonra basın açıklamasa Türk Eğitim-Sen Sinop Şubesi adına Denetleme Kurulu Başkanı Sezgin Demirci tarafından gerçekleştirildi.

ÖĞRETMENLİK MESLEĞİNİN SAYGINLIĞI ARTIRILMALI
Bütçe görüşmelerinin ardından kanunun gündeme getirilip, bir an önce talepler doğrultusunda yasalaşması isteyen Demirci; Türk Eğitim Sen olarak, mesleğin statüsünü sağlam ve yasal bir zemine kavuşturacak, öğretmenlik mesleğinin saygınlığını artıracak tedbir ve düzenlemeleri hayata geçirecek olan Öğretmenlik Meslek Kanunu’nu destekledikleri bildirildi.
Ağustos ayında yapılan ve 2022-2023 yıllarını kapsayan toplu sözleşme görüşmelerinde yapılan anlaşmaya göre memur maaşlarına 2022 yılı için ilk altı ay %5, ikinci altı ay %7, artı enflasyon farkı, 2023 yılı için ilk altı ay %8, ikinci altı ay % 6, artı enflasyon farkı zam yapılması kararlaştırılmıştı” diye konuştu.

FİYAT ARTIŞLARI İLE ZAMLAR CEBİMİZE GİRMEDEN ERİDİ
4 milyon memurun 2022 ve 2023 yıllarına ait mali ve sosyal haklarını belirleyen görüşmelerde hükümet ile memurları temsil eden yetkili sendika arasında uzlaşma sağlandığını fakat ileriyi göremeyerek görünüşte yüksek zam verildiği gibi anlatılan bu sözleşmeyle bugünlere gelindiğinin altını çizen Sengin Demirci; “Daha sözleşme süresi başlamadan enflasyon %21lere yükseldi. Fiyat artışları ile zamlar daha cebimize girmeden eridi” dedi.

GERÇEK ENFLASYONU VATANDAŞLARIMIZ İLKLERİNE KADAR HİSSEDİYOR
TÜİK verilerine göre, 2021 yılı Kasım ayı sonu itibariyle yıllık TÜFE’nin %21,31 olduğunu (ENAG) Bağımsız Enflasyonu Araştırma Grubunun hesaplarına göre ise TÜFE’nin  %58,65 olduğunu söyleyen Demirci, sözlerini şöyle sürdürdü; “Çarşı ve pazarda %50’nin üzerindeki gerçek enflasyonu ise vatandaşımız iliklerine kadar hissetmekte.
Piyasalarda zamların neredeyse %100’e dayandığı bu ortamda görüldüğü gibi TÜİK’in enflasyon rakamları yine gerçeği yansıtmıyor. Ancak bizim maaş zamları maalesef TÜİK’e göre yapılıyor. Son 1 yıl içinde 4 kişilik ailenin zorunlu harcamaları tam 1,700TL zamlandı. Son araştırmalara göre 4 kişilik bir ailenin açlık sınırı 3 bin TL’yi, yoksulluk sınırı ise 10 bin TL’yi aşmış durumda”. HABER: GÜLENAY AKTAN, kaynak: Vitrin Haber

REKLAM ALANI
BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ