14.09.2024 - Sinop'tan Habere Hoş geldiniz

SİNOP KÜLTÜR VE TURİZM SEMPOZYUMU SONA ERDİ

SİNOP KÜLTÜR VE TURİZM SEMPOZYUMU SONA ERDİ
REKLAM ALANI

Sinop Üniversitesi ev sahipliğinde düzenlenen “Sinop Kültür ve Turizm Sempozyumu” AyancıkBoyabatDurağan ve Gerze ilçelerinde gerçekleştirilen oturumlarla sona erdi. 

Yoğun katılımla gerçekleştirilen sempozyum kapsamında Ayancık’ta 12, Boyabat’ta 10, Durağan’da 20 ve Gerze’de 7 sözlü bildiri sunuldu.

İLÇELERİN KÜLTÜREL VE DOĞAL GÜZELLİKLERİNİ KAYIT ALTINA ALMAYI AMAÇLIYORUZ
Sempozyumun Boyabat ve Durağan ilçelerinde gerçekleştirilen bölümlerine katılan Sinop Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nihat Dalgın, buralarda yaptığı konuşmalarında Ayancık, Boyabat, Durağan ve Gerze’de yapılacak oturumlarla, ilçelerin turizme açılma potansiyeli bulunan kültürel ve doğal güzelliklerini kayıt altına almayı amaçladıklarını ifade etti.

Dalgın; “Sinop Kültür ve Turizm Sempozyumu benzerlerinden farklı olarak ilk kez ilçeleri de kapsayacak şekilde geniş bir yelpazede icra edilmekte. Bu önemli sempozyum kapsamında Ayancık, Boyabat, Durağan ve Gerze’de yapılacak oturumlarla, ilçelerimizin turizme açılma potansiyeli bulunan kültürel ve doğal güzelliklerini kayıt altına almayı amaçlıyoruz. 

Sempozyum kapsamında ayrıca, Sinop ve ilçelerinde unutulmaya yüz tutmuş kültürel varlıkları da yeniden gün yüzüne çıkarmayı arzu diyoruz. Bu anlamda sempozyumun hazırlık sürecinden itibaren bizlere destek veren tüm kurum ve kuruluşlara teşekkür ediyorum” dedi. 
Sinop Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nihat Dalgın’ın konuşması ardından, 23. Dönem AK Parti Sinop Milletvekili Prof. Dr. Abdurrahman Dodurgalı, Boyabat Belediye Başkanı Şefik Çakıcı ve İlçe Kaymakam Enver Yılmaz da birer konuşma yaptı.

Konuşmaların ardından, Sinop Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nihat Dalgın tarafından Sinop Kültür ve Turizm Sempozyumu’na katkı sunan İlçe Kaymakamı ve Belediye Başkanına plaket takdim edildi.
Açılış programının ardından gerçekleştirilen oturumlarda, Boyabat’ın asırlara dayanan kültürel ve tarihi mirası ele alındı.

DURAĞAN’I TURİZMDE ÖN PLANA ÇIKARABİLECEK KONULARI DEĞERLENDİRECEĞİZ
Durağan ilçesinde gerçekleştirilen programda da bir konuşma yapan Sinop Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nihat Dalgın, düzenlenecek oturumlar ile Durağan’ı turizmde ön plana çıkarabilecek pek çok konu başlığının değerlendirileceğini söyledi. Dalgın; “Durağan ilçemiz dokuma kültürü ve el sanatlarının yanı sıra doğa turizmi açısından da önemli bir potansiyele sahip. Burada düzenlenecek oturumlar ile Durağan’ı turizmde ön plana çıkarabilecek pek çok konu başlığı değerlendirilecek. Bu anlamda sempozyumun planlanmasından bildirilerin hazırlanmasına kadar geçen süreçte akademik katkı sağlayan tüm katılımcılara; sempozyum için ihtiyaç duyulan bütün imkanlarını seferber eden ve bizimle işbirliği içinde olan İlçe Kaymakamlarımıza, Belediye Başkanlarımıza ve ekiplerine, mesai arkadaşlarıma teşekkür ediyorum” diye konuştu.

Rektör Dalgın konuşmasının ardından, Durağan Kaymakamı Ahmet Tozlu ve protokol üyeleri ile birlikte Sempozyuma tebliğ sunan konuşmacılara Katılım Belgesi takdim etti.

Sinop Kültür ve Turizm Sempozyumu Durağan programı, farklı iki salonda eş zamanlı olarak gerçekleştirilen oturumlarla sona erdi.
Sinop Kültür ve Turizm Sempozyumu kapsamında Ayancık ve Gerze ilçelerinde de programlar düzenlendi. 

SİNOP’UN KÜLTÜREL GEÇMİŞİNE VE TURİZM HEDEFLERİNE IŞIK TUTULACAK
Dört gün boyunca hem Sinop il merkezinde hem de Ayancık, Boyabat, Durağan ve Gerze ilçelerinde gerçekleştirilen Sinop Kültür ve Turizm Sempozyumu’nda, Sinop’un sahip olduğu zenginlikleri ortaya koyan, tanıtım ve markalaşma stratejisine yönelik önerilerin bulunduğu ve sektörde karşılaşılan sorunların değerlendirildiği 105 bildiri sunuldu.

Sempozyum kapsamında sunulan bildiriler, Sinop Üniversitesi tarafından kitaplaştırılarak kamuoyu ile paylaşılacak. Yayımlanacak kitap, kısa, orta ve uzun vadede Sinop’un kültürel geçmişine ve turizm hedeflerine ışık tutacak. 

HABER : GÜLENAY AKTAN

KAYNAK : VİTRİN HABER

REKLAM ALANI
BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ